Weer Schotland

Het weer in Schotland is over het algemeen regenachtig. Omdat Schotland aan 3 kanten omringd is door water zijn weersvoorspellingen lastig te doen en schommelt het weer namelijk nog wel eens. Voor het mooie zonnige weer hoeft u Schotland dan ook niet te bezoeken, want de kans dat u een regenloze vakantie heeft is nihil. De meeste kans op een enigszins regenloze dag is aan de oostkust van Schotland. Hoe verder u naar het Noorden/Noord-Westen van Schotland gaat hoe groter de kans is dat het weer in Schotland nat is. Volgens een ruwe schatting regent het ongeveer 250 dagen per jaar.

Gelukkig zijn er ook wel genoeg zonnige momenten in Schotland tussen de regen door. Zeker in de zomer kent Schotland toch lekker weer van 20+ en is het perfect om er eens lekker op uit te gaan en de bergen in te trekken. De droogste maanden in het jaar zijn toch wel de zomermaanden namelijk, denk hierbij aan de periode van Mei t/m September.

Top 10 reizen naar Schotland.

Rondreis legendarisch Schotland met TUI - Een prachgie 8-daagse reis door Schotland. Je doet o.a. het beroemde meer van Loch Ness aan, ontdekt het sfeervolle Edinburgh en de prachtige Schotse hooglanden.
vanaf 829.00
schotland reizen
Diverse autovakanties door Schotland - Lekker op je eigen tempo door Schotland reizen of juist een schema volgen? Er zijn diverse manieren om Schotland per (eigen) auto te verkennen. Bij de Jong Intra vind u een aantal bijzondere en mooie vakanties door Schotland welke u met eigen vervoer kunt boeken.
vanaf 209.00
schotland reizen
Kras rondreizen Schotland - Diverse prachtige rondreizen door Schotland verzorgd door Kras vakanties. Kras vakanties bied diverse soorten vakanties aan naar Schotland. Of u nu op zoek bent naar een City trip Schotland, een auto rondreis of een compleet verzorgde Busreis. vanaf 315.00
schotland reizen
8-daagse rondreis Schotland - Fall in love with Scotland - Ontdek Schotland per eigen vervoer op een unieke en bijzondere manier. Deze rondreis is speciaal voor u samengesteld om verliefd te worden op dit prachtige land.
vanaf 597.00

8 dagen execursie door de Schotse Lowlands - De minder bekende kant van Schotland maar hierdoor zeker geen slechte ervaring want er is meer in Schotland te zien dan alleen de hooglanden.
vanaf

449.00


10 dagen Orkney and Shetland Isles - Verken de noordelijke eilanden van Schotland met deze prachtige autorondreis van House of Britain. U kunt hierbij genieten van de ruige natuur, prachtige dorpjes en de eeuwenoude geschiedenis van het noorden van Schotland.
vanaf 1059.00