Glasgow

Welkom in de grootste stad van Schotland, Glasgow! Volgens veel mensen is Glasgow een typische grijze stad welke vooral bekend staat om zijn industrie. Niets is minder waar, want deze Schotse stad is prima te vergelijken met de hoofdstad Edinburgh. Misschien is de juiste omschrijving van deze stad wel een veelzijdige en hippe stad. Je vind hier namelijk werkelijk waar van allerlei zaken terug. Glasgow is namelijk zeker een moderne stad, maar ook de Schotse geschiedenis vind je nog op vele plekken terug. Veel mensen uit Europa kennen Glasgow stiekem ook wel wat beter dan Edinburgh, maar dit komt dan voornamelijk door de voetbalclubs Rangers en Celtic FC. Is het een aanrader om deze stad te bezoeken? Wij zeggen 100% ja, want deze stad heeft je veel te bieden als bezoeker zijnde. Of je nu meer van de geschiedenis houd, prachtige musea wilt bezoeken of gewoon lekker wilt genieten van de talloze pubs & restaurants. Deze stad heeft het allemaal.


Booking.com

Hotels in Glasgow vinden

Door de diversiteit van Glasgow vind je ook veel variatie in het hotelaanbod. Van hypermoderne en luxe hotels t/m kleinschalige bed & breakfast locaties en alles wat hier tussenin zit. Afhankelijk van wat je graag wilt kan je genieten van de heerlijk ouderwetste Schotse hotels met oud meubilair en haardvuur. Of als je meer een luxe dier bent kan je ook genieten van een van de nieuwe moderne hotels welke van alle gemakken voorzien zijn. Of je nu een combireis boekt voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd en een lekkere hotelovernachting of juist aan het genieten bent van een rondreis Schotland. Een bezoekje aan Glasgow en het vinden van een leuke accommodatie hier is nu wel heel eenvoudig. Hierboven kunt u eenvoudig via een Booking.com de beschikbare hotelkamers terugvinden, maar wat u ook kunt overwegen is om een AirBNB te boeken. Een verblijf in deze prachtige stad in Schotland kan je zo duur maken als je zelf wilt.

Bezienswaardigheden en tips

Er is van alles te beleven in deze prachtige stad. Afhankelijk van je voorkeuren zijn er diverse keuzes te maken. Het mooie van de stad Glasgow is dat deze prima te bereiken is per vliegtuig, auto en trein. Er is zoals gezegd veel te beleven en ook te combineren. Een wedstrijdje echt voetbal kijken is echt een aanrader. Zeker de wedstrijden van stadsgenoten Rangers en Celtic onderling zorgen altijd voor een heerlijke voetbalsfeer. Daarnaast is Glasgow ook de eerste UNESCO muziekstad van Groot-Brittannië. Dat is niet voor niets , want je vind hier een paar prachtige muziekpodia terug. Door de Coronamaatregelen is dit de laatste 1,5 jaar wel op een bijzonder laag pitje, maar de verwachting is dat dit straks weer grootser word dan ooit. De stralende neonverlichting en vele muziekstijlen zorgen ervoor dat de muziekliefhebber hier een heerlijk avondje uit gaat hebben.

De kunst en cultuurliefhebber kan hier ook terecht voor een paar prachtige bouwwerken en kunststukken. In de Gallery of Modern Aart, Hunterian Museum of de Kelvingrove Art Gallery and museum vind je diverse kunstverzamelingen terug welke je nergens anders ter wereld vind. Daarnaast vind je in Victoria Park ook historisch oude bomen terug. De Fossil Grove kent namelijk 11 stokoude bomen welke tot wel 330 miljoen jaar geleden ontstaan zijn. De oude binnenstad hieromheen kent ook vele historische bouwwerken welke veelal in de 15 eeuw gebouwd zijn. Denk hierbij aan de Glasgow Cathedral en de University of Glascow waarbij de laatste de oudste universiteit van Schotland is (opgericht in 1451).

Schotland
Logo
Shopping cart