Edinburgh

Het is de hoofdstad van Schotland. Edinburgh is daarbij ook nog eens wat ons betreft de meest interessantste stad in Schotland om te bezoeken. Dit heeft met meerdere factoren te maken en wij vertellen je waarom. Wat te denken namelijk van alleen al de ligging, of de rijke geschiedenis die deze stad kent. Vooral deze 2 zorgen ervoor dat Edinburgh is uitgeroepen als Werelderfgoed locatie. Wij kunnen jou dan ook eigenlijk ook wel garanderen dat als je deze stad bezoekt niet in 1 dag klaar bent. Er zijn namelijk zoveel prachtige dingen te zien en te beleven. De hele stad bruist van de diverse evenementen, activiteiten en prachtige festivals zowel in de zomer, maar ook in de winter is er van alles te beleven in Edinburgh. Er word niet voor niets gezegd dat deze stad een van de meest betoverende steden van de Wereld is.


Booking.com

Hotel boeken in Edinburgh

Er zijn vele prachtige hotels in- en rondom Edinburgh te vinden. Je kan daarbij kiezen uit overzichtelijke moderne hotels, maar wat misschien nog wel leuker is zijn de klassieke ouderwetse hotels. Zeker in de binnenstad zijn er een paar prachtige locaties te vinden welke echt nog het oude Schotland ademen. Heerlijk ouderwetse inrichtingen, de echte traditionele maaltijden zijn hierbij aanwezig en ga zo maar door. Qua luxe en faciliteiten zijn ze echt wel meegegroeid met de tijd, maar qua inrichting lijkt de tijd wel stilgestaan te hebben. Bekijk hierboven een mooi overzicht van de beschikbare accommodaties in de hoofdstad van Schotland. Voor degene die een heerlijke rondreis Schotland maken en hierbij een paar dagen in Edinburgh willen verblijven is er keuze volop.

Bezienswaardigheden en tips

Je komt natuurlijk niet zomaar op de Werelderfgoedlijst terecht. Gelukkig is dat zomaar hier dan ook totaal niet van toepassing. Bereid je maar voor als je naar de Hoofdstad van Schotland toe gaat, want je komt tijd tekort. Zodra je Edinburgh binnenrijdt zal je er al achter komen wat wij bedoelen. De ligging tussen de heuvels/laaggebergte maken deze stad al uniek. Het is ook een best grote stad te noemen, want er wonen meer dan 500.000 Schotten in de hoofdstad Edinburgh. Het voelt alleen totaal niet zo, en zeker als toerist reis je waarschijnlijk af naar de heerlijke binnenstad. In de binnenstad voel je je weer teruggeworpen worden in de tijd. De smalle steegjes, vele prachtige bouwwerken welke vooral rond de Middeleeuwen neergezet zijn zorgen voor een heerlijke authentieke sfeer. De Royal Mile is dan ook wel de bekendste straat in deze stad welke eigenlijk een serie straten is in de binnenstad welke loopt vanuit Edinburgh Castle naar Holyrood Palace.

Daarnaast vind je ook een paar prachtige grote bouwwerken terug welke veelal nog in goede staat zijn. Denk hierbij aan Edinburgh Castle en ook de National Gallery of Scotland, een paar eeuwenoude kathedralen zorgen ook voor een uniek stadsgezicht. Wat daarnaast ook echt opvalt is de uitgebluste vulkaan welke aan de stad ligt. Deze word in de volksmond ook wel Arthur’s seat genoemd en is normaal gesproken per voet te beklimmen. Palace of Holyroodhouse en Holyrood Abbey zijn natuurlijk ook echt een aanrader om te bezoeken, en ondanks dat de eeuwenoude abdij niet meer operationeel is zijn de ruïnes hiervan toch indrukwekkend om te bezoeken. Daarnaast is vooral in de zomer er ontzettend veel te beleven in deze stad. De diverse zomerfestivals zijn echt uniek en trekken niet voor niets bezoekers aan overal ter wereld. De sfeer, de activiteiten en de gezelligheid zijn hier echt top.

Schotland
Logo
Shopping cart